![386631548_793438855914434_8963733058874016542_n](https://spzarszyn.pl/wp-content/uploads/2023/10/386631548_793438855914434_8963733058874016542_n-696x385.jpg)
W ramach innowacji pedagogicznej „Kim będę w przyszłości….” dzieci z oddziałów przedszkolnych dowiedziały się na czym polega zawód piekarza. Zapoznały się z etapami powstawania chleba w myśl powiedzenia „od ziarenka do bochenka”. Przedszkolaki wybrały się na spacer do miejscowej piekarni, a następnie zobaczyli różne rodzaje pieczywa w sklepie Stokrotka.
Wspólnie piekli też chleb uczniowie klasy 3 z koleżankami z klas 7 i 8. Było to kolejne działanie w ramach innowacji pedagogicznej pt.: „Pewnym krokiem do czwartej klasy – przekroczenie progu edukacyjnego między edukacją wczesnoszkolną, a kolejnym etapem edukacyjnym”. Do tych zajęć kulinarnych wykorzystano sprzęt z programu #Laboratoria Przyszłości.
Wiele satysfakcji sprawiło dzieciom samodzielne przygotowanie i upieczenie chleba, a jeszcze większą radość jego degustacja i poczęstunek.